DİYARBAKIR / DİCLE - Atatürk Ortaokulu

04125612009
27 mayıs Mahallesi Ergani cad. Dicle/Diyarbakır
Vizyon
Davranışlarıyla çevresine örnek olan, günün gelişen teknolojisine ayak uydurabilen ve kendini sürekli geliştiren, yetenek ve kabiliyetleri oranında mesleki ve akademik alana bilinçli bir şekilde yönelebilen, ülkemizi çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkaracak bireyler yetiştirmek.
Misyon
Öğrenmeyi en büyük ihtiyaç hisseden , bilimsel ve teknolojik gelişmeleri takip edebilen , araştırmacı ve orijinal buluşlar üretebilen, öz güveni yüksek , ülkesinin ve dünyanın geleceğinin kendi sorumluluğu olduğunun bilincinde olan ideal nesli yetiştirmek için kalite ilkelerine bağlı, çalışanlarına önem veren çağdaş bir okul olmak"
Rehber Öğretmen :
Derslik :11<
Müzik Sınıfı :
Resim Sınıfı :
Öğretim Şekli :TAM GÜN EĞİTİM
KAROLİFER
ADSL (1 Mbit)
Pansiyon Bilgileri
0 - yoktur
OKULUMUZ İLÇE MERKEZİNDE YER ALDIĞINDAN ULAŞIM SIKINTISI YAŞANMAMAKTADIR.
Yerleşim Yeri
Merkeze 85 km uzaklıktadır. 1274 kilometre karelik bir alana yayılmış olan İlçe topraklarının büyük bir bölümü dağlık ve ormanlıktır. Ovalar İse Dağlar Arasına Yerleşmiş Küçük Parçalar Halindedir. İlçenin Deniz Seviyesinden Yüksekliği 970 Metredir. Arazinin %30´u Meşe Ağaçları İle Kaplıdır. Ormanlık Alana Sahip Olması Sebebiyle Diyarbakır’ın Diğer İlçelerine Göre Daha Fazla Yağmur Almaktadır.Dicle ya da eski adıyla Piran-Piro´dur
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
OKULUMUZ İLÇE MERKEZİNDE YER ALMAKTADIR.DİYARBAKIR MERKEZİNDEN 85 KM UZAKLIKTADIR.
Taban-Tavan Puan Bilgileri
Okulun YGS/LYS Başarı Durumu